Бальзам – міцний ароматний напій з давньою історією. Виготовляли його з безлічі цілющих рослин та плодів. І зараз цей напій користується популярністю завдяки своєму оригінальному аромату, гірко-солодкому смаку та великій кількості корисних властивостей.
Опис
Спеціалісти Сумського лікеро-горілчаного заводу «Горобина» пройнялися натхненням природи та створили оригінальні алкогольні напоїв на основі натуральних компонентів – лікарських трав і рослин, майстерно поєднаних з плодовими соками та медом.
У лінійку увійшли бальзами «Суми» та «Рецепт №2». У їх складі: яблучний та вишневий соки, кора дубу, бруньки сосни, коріандр, гілки тополі, липи, мед та інші цілющі інгредієнти.
Класичний бальзам «Суми» на травах – це міцний напій зі складним букетом смакових тонів. Міцність – 40 об.
«Рецепт №2» має більш солодкий смак, ніжний аромат та неповторні нотки післясмаку. Міцність – 40 об.
Корисні властивості
До складу бальзамів виробництва ТОВ «Горобина» входить безліч природних компонентів, кожен з яких має свій корисний вплив на організм:
- кора дубу – знезаражуючий засіб, що використовується при лікуванні стоматитів та запалень слизових оболонок роту та гортані;
- цмин – виводить з організму токсини та регулює роботу печінки;
- настоянка на корені женьшеню – натуральний інгредієнт, що збільшує працездатність та знижує стомлюваність;
- перцева м’ята – заспокоює, вгамовує біль, розширює судини;
- чорноплідна горобина – морс з цієї ягоди покращує згортання крові, допомагає при ревматизмі, алергії та атеросклерозі.
Це далеко не повний перелік унікальних корисних компонентів бальзаму «Суми».
Особливо підійде він тим, хто поважає його гірко-солодкий смак и в той же час високо оцінює його корисні властивості.
Але пам’ятайте, що бальзам – міцний алкогольний напій, тому знайте міру та споживайте відповідально.
Як і з чим вживати
Щоб отримати справжнє та повне задоволення від напою бальзам «Суми» потрібно правильно його вживати.
У чистому вигляді його п’ють обов’язково з маленьких чарок, не закусуючи, щоб не порушити тонкий букет смаку та не збити післясмак. Тим паче не можна запивати бальзам водою чи соком, як багато хто любить чинити з іншим міцним алкоголем.
Трав’яна настоянка чудово поєднується з іншими напоями. Якщо додати кілька ложечок до кави чи чаю, то можна отримати відмінний тонізуючий ефект, не сп’янівши при цьому.
Можна додавати його у міцні алкогольні напої. Наприклад, смак звичайної горілки змінюється з додаванням бальзаму кардинально. Та і звичні коньяк чи віскі заграють новими фарбами.
Також бальзам може використовуватися в якості додаткового інгредієнту при приготуванні багатокомпонентних коктейлів.
Купити настоянку можна у якості алкоголю на подарунок для справжніх поціновувачів оригінальних міцних напоїв або ж просто для власного задоволення.