На сьогодні вермут є одним із найпопулярніших алкогольних напоїв, що завдячує своїй появі ще Гіппократу, який додав трави та прянощі до вина. Тоді вермут вважався засобом від поганого настрою, мав тонізуючу дію і застосовувався для профілактики від шлункових хвороб.
Свій традиційний смак вермути набули в Турині, в Італії ще у XVIII столітті. Тоді цей напій створив справжній бум серед місцевого населення, адже його яскравий смак і аромат припав до душі кожному, хто його спробував.
Вермут виготовляють на основі вина з додаванням різноманітних трав та прянощів, іноді їх кількість сягає кілька десятків і все задля того, щоб отримати ідеальний смак та аромат. Основні складові вермутів – це кардамон, кориця, гвоздика, плоди мигдалю, хміль ароматний, шавлія мускатна, звіробій звичайний, сушені кісточки вишні, ароматні спирти з меліси лимонної, полину лимонного.
Як пити вермут і що таке аперитив?
Аперитив – це напій з гіркуватим, солодкуватим чи пряним смаком, який пробуджує апетит. Вермут прийнято вживати як перед їжею, так і після, впродовж цілого дня, тому це універсальний напій на будь-який випадок – чи то романтична вечеря для двох, чи зустрічі з друзями, чи День народження. Він популярний як серед жінок, так і серед чоловіків, тому є безпрограшним варіантом на будь-яку подію чи, навіть, подарунок особливій вам людині.
Раніше вермут було прийнято пити з келихів для віскі, але все змінилося в XX столітті, коли вигадали келихи трикутної форми для мартіні, які додають цьому напою шарму і вишуканості.
Як обрати вермути для коктейлів?
Вермут – універсальний напій, який вживають як в чистому вигляді, так і в якості основи для коктейлів. З чим змішувати вермут залежить від самого смаку напою і ваших вподобань і фантазії. Якщо напій має приємний, легкий смак, його можна підкреслити льодом, шматочком лимона чи лайму і додати кілька крапель води чи міцного напою, наприклад, горілки і насолоджуватися неповторним смаком. Вермути, які мають виражені гіркуваті чи пряно-фруктові смаки найкраще міксуються з горілкою, тоніком, коньяком чи лайтовим фруктовим соком в пропорціях 1:1 чи 1:2. Експериментувати і створювати власні, неповторні коктейлі легко.
Запросити друзів, дістати улюблені келихи, відчути себе барменом і створити смачні коктейлі на основі вермуту – це ж просто ідеальна вечірка, чи не так?!
Види вермутів:
- Сухий вермут (Secco) має світлий колір і легкий, невимушений смак, місткість цукру до 4%.
- Білий вермут (Bianko) виготовляють на основі вина із сортів білого винограду з місткістю цукру 10-15%.
- Червоний вермут (Rosso) – це солодкий вермут на основі червоного вина, що містить більше 15% цукру.
- Рожевий вермут (Rose) – це поєднання червоного і білого вина, місткість цукру 10-20%.
- Гіркий вермут (Bitter) має виражений гіркий смак і високу міцність, більше 30% об. В його основі трави, настояні на спиртовій основі без чи з мінімальною кількістю вина.
Вермути “Fiji” – в чому їх перевага?
Серед різноманіття напоїв популярним серед наших клієнтів є лікерний вермут “Fiji”, який має 11 яскравих смаків. В асортименті білі, червоні і рожеві вермути з приємними пряними, фруктовими смаками, які закохують в себе з першої краплі, а яскраві, насичені кольори будоражать уяву. Купити вермут просто – відвідайте наш фірмовий магазин чи замовте онлайн з доставкою на відділення чи адресу і насолоджуйтесь!
Міксуй, смакуй і насолоджуйся якістю і натуральністю справжнього вермуту!
Лінійка вермутів “Fiji” представлена:
- Вермут лікерний білий “Манго”.
- Вермут особливий міцний рожевий “Вишня з коньяком“.
- Вермут лікерний білий “Абрикос”.
- Вермут особливий міцний рожевий “Малина з коньяком”.
- Вермут особливий міцний червоний “Гранат з коньяком”.
- Вермут особливий міцний білий “Персик з коньяком”.
- Вермут особливий міцний рожевий “Слива з коньяком”.
- Вермут особливий міцний рожевий “Полуниця з коньяком”.
- Вермут лікерний білий “Мандарин”.
- Вермут лікерний білий “Апельсин”.
- Вермут лікерний білий “Мигдально-амаретний”.